Mirja

Mirja Salmijärvi

Innostuja

Sivun pyöräilykuva kuvaa minua oikeastaan aika hyvin. Kuva on otettu kuluvan vuoden tammikuussa. Vuokrasimme puolisoni kanssa sähköpyörät ja poljimme yhden iltapäivän Kaupin maisemissa. Pidän pyöräilystä ja muusta liikunnasta, nautin luonnosta ja innostun uudesta teknologiasta ja sen suomista mahdollisuuksista. Lisäksi näen vuokraamisen ja yhteiskäytön vaihtoehtona omistamiselle.

Toimintakyvyn asiantuntijasta rakennetun ympäristön suunnittelijaksi

Minulla on kaksi ammattia. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen fysioterapeutti. Olet saattanut törmätä minuun terveysasemalla, vanhusten palvelukeskuksessa, ikäihmisten kuntosalilla tai tekonivelsairaalan vuodeosastolla. Olen työskennellyt mm. Tampereen kaupungilla, TampereMissiolla ja tekonivelsairaala Coxassa. Tämä työkokemus on antanut minulle monipuolisen kuvan siitä, miten terveydenhoito toimii käytännössä. Fysioterapeuttina yksi tärkeimpiä oppejani on ollut se, että ongelmaa hoidettaessa täytyy etsiä oireiden perimmäinen syy. Pelkkä vaivan lievitys ei auta pitemmän päälle. Tämä pätee mielestäni kaikkeen ongelmanratkaisuun.

Fysioterapeuttina työskennellessäni kiinnostuin kaupunki- ja rakennussuunnittelusta ja kouluttauduin arkkitehdiksi. Arkkitehtinä ja arkkitehtiopiskelijana olen ollut mukana suunnittelemassa mm. päiväkoteja, kouluja ja terveydenhoitorakennuksia. Suunnittelijana olen oppinut etsimään ratkaisuja myös tavanomaisten vaihtoehtojen ulkopuolelta ja miettimään tehtyjen valintojen vaikutusta tulevaisuuteen. Kaupunkisuunnittelu on lähellä sydäntäni ja pidän laadukasta kaupunkisuunnittelua elinehtona viihtyisälle ja vetovoimaiselle kaupungille.

Nyt perhevapaalla toimin Mothers in Business -järjestön Tampereen paikallisosaston aktiivina ja Luonto-Liiton Hämeen piirin hallituksessa. Opiskeluaikana olin vuoden mukana Tampereen Arkkitehtikillan toiminnassa.

Perheenäiti ja työmatkapyöräilijä

Minulla on kaksi alle kouluikäistä lasta. Organisointikyky, ajanhallinta ja pitkäjänteisyys ovat kehittyneet huomattavasti lasten syntymisen myötä. Perheen kanssa vietämme mielellämme aikaa ulkoillen ja retkeillen. Pyöräily on minulle mieluisin liikkumismuoto, mutta pidemmillä matkoilla valitsen myös auton tai bussin. Kunnostani huolehdin käymällä paikallisten liikuntaseurojen järjestämissä jumpissa. Viime vuonna muutimme asuntoon, jossa on oma piha ja hurahdin saman tien puutarhanhoitoon. Tämä innostus tulee näkymään myös kampanjoinnissani.

Tiesitkö tätä?

Minut valittiin ala-asteella Tammelan koulun presidentiksi, mutta suurimmaksi saavutuksekseni jäi itsenäisyyspäivän puheen pitäminen ja pöyhkeässä juhlapuvussa edustaminen. Uskon, että nyt olen huomattavasti valmiimpi edistämään yhteistä hyvää. Jotain heittäytymiskyvystäni(!) kertoo se, että olen hypännyt useampia laskuvarjohyppyjä.

Tavoitteeni omin sanoin

Alla olevalla videolla kerron lyhyesti tavoitteistani.